Nl

WAT WE IN BRUSSEL AL GEDAAN HEBBEN:

Schaf de polderbelasting af!

Ik riep op om de polderbelasting af te schaffen in de pers. De polderbelasting is inefficiënt. Het wordt tijd dat we deze afschaffen. 

Persbericht lezen

12/04
2021

03/02
2021

Hoorzitting over VLAM

Alle land- en tuinbouwbedrijven betalen een jaarlijkse bijdrage aan de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing).
 
Vele bedrijven stellen zich vragen bij de effectiviteit. Het werk dat de VLAM voor hen doet is niet altijd even duidelijk. Waarom betalen ze dan die bijdrage?
 
Vandaar mijn vraag aan de VLAM om meer aandacht te schenken aan de verplichte bijdragebetalers door hun beter te informeren over het werk dat de VLAM doet, zo kan er meer draagvlak ontstaan voor het betalen van die bijdrage.

Bekijk de video

Interview met ZO Magazine

In een interview met het ZO Magazine van Unizo herhaalde ik mijn oproep om de lokale bedrijfsbelastingen af te schaffen.

Interview lezen

25/01
2021

08/01
2021

De polderbelasting in de commissie leefmilieu

In de commissie leefmilieu vroeg ik de minister wat haar plannen waren voor de afschaffing van de polderbelasting.

Bekijk de video

Mijn vraag over de pachtwet

Onze landbouwers moeten meer vrijheid krijgen om te ondernemen. Een zeer belangrijke stap om dit te bereiken is de modernisering van de pachtwet. De nieuwe pachtwet moet er zo snel mogelijk komen, maar is pas voorzien voor 2024. Ik drong er bij de minister op aan dat dit al eerder zou gebeuren. Nu kunnen we in 2021 al de eerste voorstellen verwachten.

Bekijk de video

21/12
2020

03/12
2020

Oproep om de lokale bedrijfsbelasting af te schaffen

Lokale bedrijfsbelastingen zijn echt niet meer van deze tijd! Bedrijven hebben het al moeilijk genoeg. Daarom roep ik alle Vlaamse gemeente- en provinciebesturen op om de bedrijfsbelasting eens goed onder de loep te nemen en zo mogelijk af te schaffen. Want bakkers, restaurants, krantenwinkels, noem maar op, zijn stuk voor stuk van onschatbaar belang voor de sfeer, de dynamiek en het communitygevoel in onze steden en gemeenten. Dat moeten we koesteren, niet belasten.

Persbericht lezen

Eedaflegging als Vlaams Parlementslid

Op 28 september 2020 legde ik mijn eed af als Vlaams Parlementslid. 

Bekijk mijn eedaflegging

28/09
2020

28/09
2020

Bart Van Hulle gaat naar het Vlaamse Parlement

Of ik klaar ben om naar Brussel te gaan en de eed af te leggen? Jazeker! Maar ik ben niet van plan om te veranderen. Ik blijf gewoon dezelfde Maldegemnaar die het gewend is om obstakels te overwinnen. En ja, ik heb mijn botten mee in de koffer gestoken. 

Bekijk mijn introductie video

 

Wil je nog meer weten over Bart zijn werk in het Vlaams Parlement?