Nl

OVER MIJ

Als 7de generatie boomkweker zit ondernemen me in het bloed. Mijn familie is al generaties lang boomkweker. Mijn broer en ik zetten deze traditie voort in Maldegem. Noem me dus geen politieker. Ik ben een ondernemer.

Mijn visie op de politiek is dus duidelijk. Politiek bestaat niet. Maldegem en Vlaanderen moeten bestuurd worden zoals ondernemingen en de Vlamingen en Maldegemnaars zijn de aandeelhouders. Het bestuur is er voor de aandeelhouders en indien het bestuur niks oplevert, wordt ze vervangen.

Als ondernemer en economist van opleiding, wil ik werken aan een land waar iedereen kan werken en aardig wat geld overhoudt. De economie moet niet enkel werken voor enkelen, maar voor iedereen. Als plattelandsjongen weet ik goed wat de noden zijn van onze mensen en bedrijven buiten de grote steden.

Mijn prioriteit is een goed bestuur. We moeten beginnen met lagere belastingen zodat mensen meer geld hebben en minder subsidies voor onnodige zaken. Een overheid die zich focust op de kern, kansen geeft en het leven van de mensen verbeterd.

Om dit te bereiken moeten we ons niet doodstaren op onszelf. Doorheen mijn carrière heb ik Europa doorgereisd en heb ik landen bezocht van New York tot Shanghai. Andere landen innoveren en wij kunnen niet achterblijven. We moeten meer naar hun kijken, ons met hun vergelijken en ernaar streven om het beter te doen. Maar alles begint eerst met een efficiënt bestuur.