Nl

WAT WE IN MALDEGEM AL BEREIKT HEBBEN:

AanZet helpt 300 kinderen in kansarmoede

04/09/2020

In Maldegem leven naar schatting 300 kinderen in armoede… Studeren en zorgeloos deelnemen aan het sociale leven is voor hen niet vanzelfsprekend. Maldegem wil ook deze jongeren alle kansen geven met het financieel adoptiesysteem AanZet.

Met ‘AanZet’ kan je een jongere financieel ‘adopteren’, met een gift van 300 euro per schooljaar. Dat budget gaat naar schoolkosten en -maaltijden, noodzakelijke kledij en andere essentiële kosten voor de ontwikkeling van een kind onder de 16 jaar.

4 Doe mee: steun een kind in nood

Lancering van de Maldegem App

10/12/2020

De Maldegem App verzamelt gemeentediensten, handelaars en verenigingen samen in één app. Naast de informatie en communicatie met tal van gemeentediensten vormt de Maldegem App ook een digitaal platform om op een eenvoudige manier in contact te komen met handelaars, verenigingen en zorgverstrekkers in onze gemeente.

De app geeft een goed overzicht van de verkeershinder, nieuws in de gemeente, de afvalkalender en nog veel meer!

4 Doe mee: download de app en kom alles te weten over Maldegem

Bedrijven krijgen 800.000 euro onterecht geïnde belastingen terug

02/11/2020

De belasting op economische bedrijvigheid in Maldegem werd afgeschaft. Bart ziet het simpel. “Dit geld, dat toen 2.300 bedrijven betaald hebben, is dus ten onrechte op rekening gekomen van de gemeente Maldegem en als goede huisvader, die behoorlijk bestuur hoog in het vaandel draagt, betaal ik die bedragen terug”, zegt hij.

Waarom is hij tegen die belasting? “Omdat het om een dubbele belasting ging. Als ik als zaakvoerder 2.000 euro uit mijn zaak onttrek dan heb ik daar belasting op betaald en daar ging de gemeente nog eens een belasting op heffen, dat is gewoon oneerlijk”, meent Van Hulle.

4 Meer info: over Bart zijn strijd tegen lokale bedrijfsbelastingen

Reesinghebos wordt dubbel zo groot

03/06/2020

Op wandelafstand van het centrum bevindt zich ook het Reesinghebos dat momenteel 17 hectare groot is. De oppervlakte van het Reesinghebos wordt verdubbeld tot 34 hectare. Het Sint-Annapark en het Reesinghebos komen zo nog dichter tot elkaar.

Zo willen we in het centrum van onze gemeente een natuurbeleving creëren, iets waar weinig gemeenten in Vlaanderen over beschikken. Dit is het zevende werk in de reeks van de XII werken om Maldegem en de Maldegemnaar beter te maken.

4 Meer info: over de XII werken van Maldegem

Een nieuwe jeugdsite voor klein en groot

04/02/2020

De gemeente Maldegem wil op het huidige terrein van GO! middenschool en atheneum Courtmanslaan aan de Katsweg een nieuwe thuis creëren voor de jeugd. Het terrein dat achter de school ligt en maar liefst 18.000 m² groot is, zal één grote jeugdsite vormen met nieuwe lokalen voor de jeugdbewegingen, een grote evenementenzaal, een nieuwe stek voor het jeugdhuis, een modern outdoor skatepark, een avontuurlijk speelterrein en een groot grasveld voor openluchtactiviteiten. De omgeving achteraan in het Sint-Annapark wil de gemeente dan weer verder ontwikkelen voor peuters en kleuters. De gemeente zal in overleg gaan met alle betrokkenen om de plannen concreet uit te werken.

4 Meer info: over de nieuwe jeugdsite

Ontmoetingszaal Kleit komt op site De Berken

22/01/21

Sinds januari 2020 waren gesprekken lopende met de kerkfabriek van Kleit, de eigenaar van De Kring. De erfpachtakte was klaar om goedgekeurd te worden, maar kort voor de goedkeuring ontvingen we een brief van het bisdom waarin duidelijk werd dat de gemaakte afspraken niet konden nagekomen worden.

Omdat we vinden dat de inwoners van Kleit en het Kleitse verenigingsleven snel nood hebben aan een nieuw onderkomen, hebben we snel geschakeld. We hebben daarom beslist om de nieuwe ontmoetingszaal te voorzien op de site De Berken of bij uitbreiding, de nieuwe onthaastingsplek.

4 Meer info: over de komst van de ontmoetingszaal Kleit

Culturele hotspot en ondergrondse parking in het centrum van Maldegem

17/05/2020

Maldegem investeert 20 miljoen euro in nieuwe projecten, waaronder ook een nieuwe culture hotspot in het centrum van de stad. Het nieuwe cultuurcentrum en de ondergrondse parking moeten een boost geven aan de lokale economie, horeca en handelszaken in het centrum van Maldegem. Zo zou meteen, na de jeugdsite in de Katsweg, het tweede en derde grote project van het schepencollege vorm krijgen. Dit laat ook de mogelijkheid om het vierde project van de XII werken van Maldegem te lanceren: de verfraaiing en vergroening van de Maldegemse markt.

4 Meer info: over de nieuwe culturehotspot in Maldegem

Een trein van Maldegem tot in Gent

15/05/20

In januari 2019 reeds sprak het college de wens uit om de trein naar Maldegem te halen. Het college klopte meermaals op de deur van NMBS. In januari van dit jaar bevestigde NMBS dat nog dit jaar een haalbaarheidsstudie over spoorlijn 58 Gent-Eeklo-Maldegem zal worden opgestart.

Een groot project, dat niet tegen 2024 zal gerealiseerd zijn maar we streven voor uitvoering naar, in het beste geval, twee legislaturen, tegen 2030. Dit is het zesde project in de reeks van de XII werken van Maldegem.

4 Doe mee: steun de komst van een treinverbinding tussen Maldegem en Gent