Open Vld vraagt de lancering van een app voor Maldegem

MALDEGEM - 29 maart 2017

Open Vld vraagt de lancering van een app voor Maldegem

Op de recente gemeenteraad vroeg Open Vld-gemeenteraadslid Bart Van Hulle de lancering van een app (icoontje op je smartphone) waar elke Maldegemnaar gegevens en nieuws van de gemeente Maldegem, van de Maldegemse handelaars en van Maldegemse verenigingen naar zijn keuze gefilterd kan ontvangen.

Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd voor cultuur, of wens je op de hoogte gehouden te worden van de politieberichten, ben je supporter van KSK Maldegem en wens je enkel daarvan de berichten te ontvangen, doe je graag je inkopen bij je lokale handelaar en wens je zijn promoties te ontvangen? Stip aan van wie je info wil ontvangen en je krijgt de berichten in push of in stille vorm op je smartphone. De gemeente kan hiermee ook online betalingen en het downloaden van bepaalde documenten mogelijk maken… Kortom, het begin van een onmisbare tool die Maldegemnaars zeker zal verbinden!

Bovendien wordt deze dienst gratis aangeboden door providers aan zowel de gemeente, als de handelaars en de verenigingen.

Jason Van Landschoot stelde voor die app de naam M-App te geven, naar analogie van de M-bon, vorig jaar aangekaart door Peter Van Hecke. De toekomst is nabij voor Open Vld Maldegem!